15. GENEL KURUL BASIN BİLDİRİSİ

EMSAD
ELEKTROMEKANİK SANAYİCİLER DERNEĞİ
15. OLAĞAN GENEL KURULU
20.03.2015 TARİHİNDE ANKARA’DA YAPILDI.

Derneğimiz EMSAD – (Elektromekanik Sanayiciler Derneği); 15. Olağan Genel Kurulu, 20.03.2015 tarihinde Swissotel/Ankara’da üyelerimizin çoğunluğu ve ortak çalışma yaptığımız kurum ve kuruluşların yetkililerinin katılımı ile yapılmıştır.

Genel Kurul Toplantımızda; 2013 – 2014 yılları içerisinde ve bugüne kadar yapılan çalışmalar ile devam eden çalışmalar ve bu çalışmaların hangi aşamada olduğu konularında detaylı bilgiler sunulmuş, sektörümüzün sorunları, EMSAD olarak gelişmemize dayalı isteklerimiz, üye sayımızın arttırılması, gelir getirici faaliyetlerin gerekliliği ve birlikte sektörel sorunlarımıza çözüm bulabileceğimiz ifade edilmiş, gelecek dönem faaliyetlerine ilişkin öneriler değerlendirilmiş olup; 2015 – 2016 Yılları Bütçeleri onaylanmıştır. Derneğimizi daha ileri seviyeye götüreceğimiz inancı ve temennisiyle,  Genel Kurulumuz büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleşmiştir.

Genel Kurul Toplantımız sonrası gerçekleşen öğle yemeğine ortak çalışma yaptığımız kurum ve kuruluşların yetkilileri katılmış, enerji sektöründeki gelişmeler ve geleceğe yönelik değerlendirmeler yapılmıştır.

Derneğimiz, 1992 yılında kurulmuş olup, elektromekanik sanayi imalat sektöründe uyumlu bir gelişmeyi teşvik etmek, araştırma ve geliştirme çalışmalarını desteklemek ve yerli ürünlerin uluslararası piyasalarda tanıtımını kendine görev saymaktadır.

Bunun yanı sıra sektörümüzde; uluslararası standartlarda ürün yapabilmek ve standart dışı ürünlerin pazara sürülmesini engelleyici çalışmalarda bulunmak, sektörel sorunlara karşı çözüm önerileri yaratmak, birlikte çalıştığımız kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak konunun takipçisi olmak ve gelecek yıllarda sektörümüzün önünün açılması için her türlü girişimde bulunarak sektörümüzün sorunlarına sahip çıkmak, elektromekanik imalat sanayii sorunlarının her platformda tartışılmasını ve değerlendirilmesini sağlamak ana hedeflerimizdendir.

Derneğimiz; Avrupa’nın sanayileşmiş ülkeleri Almanya, Fransa, Avusturya, İngiltere, Hollanda, İtalya, İspanya, Portekiz, Belçika ve İsviçre’nin içinde bulunduğu, elektrik iletim ve dağıtım sektöründe faaliyet gösteren elektromekanik sanayicilerinin kurmuş olduğu “T&D Europe, European Association of the Electricity Transmission and Distribution Equipment and Services Industry – Avrupa Elektrik İletim ve Dağıtım Ekipman ve Hizmet Endüstrisi Birliği”nin de üyesidir.

Ayrıca; Derneğimiz, Birlik içinde İcra Komitesi olarak da görev yapmaktadır. Bu üyelik görevini, Derneğimizin görevlendirdiği iki Yönetim Kurulu Üyemiz temsil  etmekte olup; yılda üç defa yapılan İcra Kurulu ve bir defa yapılan Genel Kurul çalışmalarına da düzenli olarak katılmaktadırlar.

“T&D Europe”’nın çalışmaları ve tanıtımı hakkında, Derneğimizi temsil eden üyelerimizden Sn. Zafer ARABUL tarafından detaylı bir sunum yapılmış olup; tüm katılımcılarımız söz konusu birlik hakkında detaylı olarak bilgilendirilmiştir.

Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren yılda 25 Milyar Euro satış hacmi ile 200.000 kişiye istihdam sağlayan firmaları temsil eden T&D EUROPE’nın çalışma gruplarında EMSAD üyelerinin temsilcileri de aktif rol almaktadır. Bu kadar çok üretim büyüklüğüne erişen ülke şirketleriyle aynı iletişim ağı veya network’u içinde bulunmakla, birçok yeni işbirliği ortamının sağlanacağını ve yeni iş fırsatlarının çıkacağını düşünüyoruz.

Genel Kurul’da Derneğimiz Yönetim ve Denetim Kurulu asil üyeliğine seçilen üyelerimiz; kendi aralarında aşağıda belirtilen şekilde görev bölümü yapmışlardır.

2015 – 2016 DÖNEMİ EMSAD YÖNETİM VE DENETİM KURULU ÜYELERİ

(PFIFFNER A.Ş.)

Pınar BAYSAL

(ORMAZABAL A.Ş.)