T&D EUOROPE GENEL KURUL İCRA KURULUJ TOPLANTISI
Üyesi Olduğumuz
AVRUPA ELEKTRİK İLETİM VE DAĞITIM EKİPMAN  VE HİZMET ENDÜSTRİSİ BİRLİĞİ”nin
(T&D European Association  of the Electricity Transmission and
Distribution Equipment and Services Industry)
2014 Yılı Genel Kurul Toplantısı ve İcra Komitesi Toplantısı
Derneğimiz Ev Sahipliğinde 19 -20 Mart 2014 Tarihlerinde İstanbul’da Gerçekleştirildi.

EMSAD, 1992 yılında sektörün önde gelen ulusal ve uluslararası temsilcileri tarafından kurulan bir mesleki sivil toplum kuruluşudur. 1992 yılından bugüne elektromekanik sanayi üreticilerinin sesi olmayı başaran ve sektörümüzde saygın bir yer edinmiş olan Derneğimiz; üyelerinden aldığı güçle elektromekanik sanayinin gelişimine olan katkılarını arttırarak sürdürmektedir. Elektrik ve enerji piyasasında dünya normlarına uygun üretim yaparak hem ülkemizde, hem de dünyada saygın bir yer edinen üyelerimizin başarıları, bizleri de mutlu kılmakta ve geleceğe umutla bakmamıza yol açmaktadır. EMSAD olarak önem verdiğimiz bazı hususların bugün gerçekleşmiş olması bize güç katmakta ve güven vermektedir. Bu güçlerden biri de Derneğimizin T&D Europe üyeliğidir.

Derneğimiz; Avrupa’nın, elektrik iletim ve dağıtım, üretim, sanayi kaynaklı üretim çözümlerini, teknik, endüstriyel, ekonomik, çevresel ve siyasi ortak çözümlerini destekleme ve savunmayı hedefleyen, bu alanda çözümler üreten sanayileşmiş ülkeleri Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, İtalya, İspanya, Portekiz ve İsviçre’in de içinde bulunduğu, elektrik iletim ve dağıtım sektöründe faaliyet gösteren firmaların oluşturduğu, Ulusal STK’ların üye olduğu “T&D European Association  of the Electricity Transmission and Distribution Equipment and Services Industry - Avrupa Elektrik İletim ve Dağıtım Ekipman  ve Hizmet Endüstrisi Birliği”nin üyesi olup; T&D Europe İcra Komitesinde görev almakta ve üyelerimiz de T&D Europe’nın Alt Çalışma Gruplarında faaliyetlerde bulunmaktadırlar.  T&D Europe, Mart 2008’de kurulmuş, AB müktesebatının hazırlanmasında etkin yer almış, bugün de AB Komisyonlarının hazırlık çalışmalarında uzmanlarıyla aktif rol alan bir mesleki sivil toplum kuruluşudur.

Söz konusu birliğin tüm çalışmalarına dahil olmamız; bu çalışmalardan hem üye firmalarımızın istifade etmesi, hem de Derneğimiz çalışmalarında yol gösterici boyuta getirilmesi açısından çok önemli ve gereklidir. Bu gereklilikten yola çıkarak;  T&D Europe bünyesinde görev alan Derneğimiz; T&D Europe’nın 2014 Yılı Genel Kurulu’nun Türkiye’de yapılmasına yönelik davette bulunmuş ve T&D Europe yetkilileri tarafından davetimiz olumlu karşılanmıştır. Davetimiz üzerine; T&D Europe’nın 2014 Yılı Genel Kurul Toplantısı ve İcra Komitesi Toplantısı Derneğimiz ev sahipliğinde, 20 Mart 2014 tarihinde Ramada Ataköy Otel’de gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantılar kapsamında T&D Europe’ya katılım sürecimizi, birlik içindeki çalışmalarımızı, gelişmeleri ve beklenenleri aktarmak, T&D Europe Yetkili ve temsilcileri ile Derneğimiz üyesi firmaların temsilcilerini buluşturmak adına; 19 Mart 2014 tarihinde İstanbul’da SEMIRAMIS-1 YAT’da  yemekli toplantımız ve boğaz turumuz gerçekleşmiştir.

EMSAD Yön. Kur. Bşk. Sn. Serdar ÜNSAL’ın hitabı ile akşam yemeğimizin açılışı yapılmış olup; Sn. ÜNSAL; gerçekleşen bu toplantının Derneğimiz ev sahipliğinde, Türkiye’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti ve söz konusu birlik içindeki üyeliğimizin; gerek üyelerimize,  gerekse de ülkemize kattığı pozitif değeri ifade etmiştir.  T&D Europe Başkan Yardımcılarından ve ABB İtalya Temsilcisi Mr. Prof. Giuliano MONIZZA da; söz konusu davetimizden ve ev sahipliğimizden duydukları mutluluğu belirterek, teşekkürlerini bildirmiştir.

Sektörümüzü uluslararası boyuta taşıyan bu çalışmalarda, Derneğimiz; ilgili kuruluş nezdinde sürekli girişimlerde bulunmayı ve yapılacak çalışmalarda aktif rol alarak, gelişmeleri üyelerimize aktarmayı görev saymaktadır.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

EMSAD